Hvilken varmepumpe skal jeg velge?

hvilken varmepumpe

hvilken varmepumpe-fjord-fjell-sjo

Hvilken varmepumpe skal jeg velge?

Det finnes mange ulike typer varmepumper og varmeløsninger, og det kan være vanskelig å vite hvilken varmepumpe som passer best for dine behov. Noen av de mest populære typene varmepumper inkluderer luft-til-luft-varmepumper, luft-til-vann-varmepumper, jordvarmepumper, bergvarmepumper avtrekksvarmepumper og vann-til-vann-varmepumper. Hver type har sine egne fordeler og ulemper, så det er viktig å vurdere dine behov og forholdene på stedet før du velger en løsning. Dersom du trenger hjelp til å velge riktig varmepumpe eller varmeløsning, kan du kontakte oss for å få råd og veiledning.

Når du skal velge hvilken varmepumpe som er riktig for deg

Så lønner det seg å lese seg litt opp på hvordan de forskjellige varmepumpene fungerer. Hvilken varmepumpe type som møter dine behov og ønsker. I artikkelen under har vi beskrevet hvordan varmepumper fungerer og hvilke typiske bruksområder de har.

Slik fungerer en luft-til-luft varmepumpe

En luft-til-luft-varmepumpe er en type varmepumpe som bruker luft som energikilde for å varme opp eller kjøle ned inneluften i et bolighus. Varmepumpen består av en innendørs enhet som plasseres inne i huset, og en utendørs enhet som plasseres på utsiden. Luften fra utendørs enhet suges inn av varmepumpen, og gjennom en kompressor blir denne luften komprimert og varmet opp. Den varme luften blåses så inn i huset via rørsystemet, og gir en behagelig innetemperatur.
Se våre luft-til-luft varmepumper her

Typisk bruksområde for luft-til-luft varmepumper

Et typisk bruksområde for en luft-til-luft-varmepumpe er som en varmekilde i et bolighus. Varmepumpen kan brukes til å varme opp inneluften i boligen om vinteren, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder. Luft-til-luft-varmepumper er en energieffektiv måte å oppnå en behagelig innetemperatur på, og kan være en god erstatning for tradisjonelle oppvarmingssystemer som oljefyring eller elektrisitet. De kan også brukes som supplement til disse systemene for å redusere energiforbruket og spare på varmeutgiftene.

 

Slik fungerer en luft-til-vann varmepumpe

En luft-til-vann-varmepumpe fungerer på en lignende måte som en luft-til-luft-varmepumpe, men i stedet for å bruke luften til å varme opp inneluften, brukes den til å varme opp vannet som blir brukt til oppvarming og varmtvann i huset. Varmepumpen består av en innendørs enhet og en utendørs enhet, og luften suges inn av varmepumpen fra utendørs enhet. Luften blir så komprimert og varmet opp av en kompressor, og varmen overføres så til vannet i varmepumpens interne rørsystem. Det varme vannet blir så pumpet inn i husets oppvarmings- og varmtvannssystem, og gir en behagelig innetemperatur og varmt vann.
Se våre luft-til-vann varmepumper her

Typisk bruksområde for luft-til-vann varmepumper

Et typisk bruksområde for luft-til-vann-varmepumper er som en varmekilde for oppvarming og varmtvann i et bolighus. Varmepumpen bruker luften som energikilde for å varme opp vannet som blir brukt til oppvarming og varmtvann, og kan være en god erstatning for tradisjonelle oppvarmingssystemer som oljefyring eller elektrisitet. De kan også brukes som supplement til disse systemene for å redusere energiforbruket og spare på varmeutgiftene. Luft-til-vann-varmepumper er en energieffektiv og miljøvennlig måte å varme opp et bolighus på, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder.

 

Slik fungerer en jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe er en type varmepumpe som bruker varmen fra jorden som energikilde for å varme opp eller kjøle ned et bolighus. Varmepumpen består av en innendørs enhet og en utendørs enhet, med en rekke plastrør som er gravd ned i jorden. Rørene inneholder et kjølevæske som sirkulerer gjennom dem, og hentes opp av varmepumpen fra jorden. Varmen fra jorden overføres så til kjølevæsken i varmepumpen, og ved hjelp av en kompressor blir denne væsken komprimert og varmet opp. Den varme væsken blåses så inn i huset via rørsystemet, og gir en behagelig innetemperatur. Jordvarmepumper er en miljøvennlig og energieffektiv måte å varme opp et bolighus på.
Se våre jordvarmepumper her

Typisk bruksområde for en jordvarmepumpe

Et typisk bruksområde for jordvarmepumper er som en varmekilde for oppvarming og varmtvann i et bolighus. Varmepumpen bruker varmen fra jorden som energikilde for å varme opp vannet som blir brukt til oppvarming og varmtvann, og kan være en god erstatning for tradisjonelle oppvarmingssystemer som oljefyring eller elektrisitet. De kan også brukes som supplement til disse systemene for å redusere energiforbruket og spare på varmeutgiftene. Jordvarmepumper er en energieffektiv og miljøvennlig måte å varme opp et bolighus på, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder. De passer best i områder med høy jorddekke, og kan være en god løsning i områder med kaldt og kontinentalt klima.

 

Slik fungerer en bergvarmepumpe

En bergvarmepumpe fungerer på samme måte som en jordvarmepumpe, men i stedet for å bruke varmen fra jorden som energikilde, bruker den varmen fra fjell og berg. Varmepumpen består av en innendørs enhet og en utendørs enhet, med en rekke plastrør som er gravd ned i fjell og berg. Rørene inneholder et kjølevæske som sirkulerer gjennom dem, og hentes opp av varmepumpen fra fjellet eller berget. Varmen fra fjellet eller berget overføres så til kjølevæsken i varmepumpen, og ved hjelp av en kompressor blir denne væsken komprimert og varmet opp. Den varme væsken blåses så inn i huset via rørsystemet, og gir en behagelig innetemperatur. Bergvarmepumper kan være en god løsning i områder med høy bergdekke, og er en miljøvennlig og energieffektiv måte å varme opp et bolighus på.
Se våre bergvarmepumper her

Typisk bruksområde for en bergvarmepumpe

Et typisk bruksområde for bergvarmepumper er som en varmekilde for oppvarming og varmtvann i et bolighus. Varmepumpen bruker varmen fra fjell og berg som energikilde for å varme opp vannet som blir brukt til oppvarming og varmtvann, og kan være en god erstatning for tradisjonelle oppvarmingssystemer som oljefyring eller elektrisitet. De kan også brukes som supplement til disse systemene for å redusere energiforbruket og spare på varmeutgiftene. Bergvarmepumper er en energieffektiv og miljøvennlig måte å varme opp et bolighus på, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder. De passer best i områder med høy bergdekke, og kan være en god løsning i områder med kaldt og kontinentalt klima.

Slik fungerer en avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe er en type varmepumpe som bruker varmen fra avtrekksluften i et bolighus som energikilde for å varme opp inneluften. Varmepumpen består av en innendørs enhet som plasseres inne i huset, og en utendørs enhet som plasseres på utsiden. Avtrekksluften fra huset suges inn av varmepumpen via et avtrekksrør, og gjennom en kompressor blir denne luften komprimert og varmet opp. Den varme luften blåses så inn i huset via rørsystemet, og gir en behagelig innemperatur. Avtrekksvarmepumper er en energieffektiv måte å varme opp et bolighus på, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder.

Se våre avtrekksvarmepumper her

Typisk bruksområde for en avtrekksvarmepumpe

Et typisk bruksområde for avtrekksvarmepumper er som en varmekilde for oppvarming og varmtvann i et bolighus. Varmepumpen bruker varmen fra avtrekksluften i boligen som energikilde for å varme opp vannet som blir brukt til oppvarming og varmtvann, og kan være en god erstatning for tradisjonelle oppvarmingssystemer som oljefyring eller elektrisitet. De kan også brukes som supplement til disse systemene for å redusere energiforbruket og spare på varmeutgiftene. Avtrekksvarmepumper er en energieffektiv og miljøvennlig måte å varme opp et bolighus på, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder. De passer best i hus med god luftkvalitet og godt ventilert innemiljø.

 

Slik fungerer en væske-til-vann varmepumpe

En væske-til-vann-varmepumpe er en type varmepumpe som bruker varmen fra en kilde med vann som energikilde for å varme opp et annet vannkretsløp, for eksempel i et bolighus. Varmepumpen består av en innendørs enhet og en utendørs enhet, og kobles til husets vannkretsløp og en kilde med varmt vann, som en grunnvannskilde eller en sjø. Varmen fra kildevannet overføres så til vannet i varmepumpens interne rørsystem, og ved hjelp av en kompressor blir vannet komprimert og varmet opp. Det varme vannet blir så pumpet inn i husets oppvarmings- og varmtvannssystem, og gir en behagelig innemperatur og varmt vann. Vann-til-vann-varmepumper er en energieffektiv måte å varme opp et bolighus på, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder.

Se våre væske-til-vann varmepumper her

Typisk bruksområde for en væske til vann varmepumpe

Et typisk bruksområde for væske-til-vann-varmepumper er som en varmekilde for oppvarming og varmtvann i et bolighus. Varmepumpen bruker varmen fra en kilde med vann som energikilde for å varme opp vannet som blir brukt til oppvarming og varmtvann, og kan være en god erstatning for tradisjonelle oppvarmingssystemer som oljefyring eller elektrisitet. De kan også brukes som supplement til disse systemene for å redusere energiforbruket og spare på varmeutgiftene. Væske-til-vann-varmepumper er en energieffektiv og miljøvennlig måte å varme opp et bolighus på, og kan også brukes til å kjøle ned inneluften i varme perioder. De passer best i hus med tilgang til en kilde med varmt vann, som en grunnvannskilde eller en sjø.

Join the conversation

KONTO
Ønskeliste
Ønskeliste
Logg inn
Create an account

En lenke for å angi et nytt passord vil bli sendt til e-postadressen din.

Dine personopplysninger brukes til å øke brukervennligheten på denne nettsiden, gi deg tilgang til administrasjon av din brukerkonto og andre formål som beskrevet i våre personvernregler.

Password Recovery

Glemt passordet ditt? Vennligst skriv inn brukernavnet eller e-postadressen. Du vil motta en lenke via e-post for å generere et nytt passord.

SHOPPING BAG 0